Добре дошли в сайта на канал #x0tel

 
Добре дошли в сайта на канал #x0tel

 
Рейтинг: 3.00
(284)
Глог
Клипове
Връзки
Готини ли сте?
Емотикони
Не сте сами
Девизи
Хороскоп на зодийте
Вицове
Mariah Carey - We Belong Together
Виж рождената си дата
Имен Ден
За контакти
8 изключителни спомена
"Обичам те"
101 Лъжи
Acc List for #Xotel
Gallery New
Gallery Old
Fashion Girl's
Йероглифи
Таттос
Картинки
Новини
Календар
Спасете-Дарина
Анкета
Лични файлове
Музика
Картички
VIP User's


Без Теб Какво означава Буквата ти 86 мъжки лъжи

Новини / Светът

23 Ноември 08, 13:34 / Автор: Кремена
Прогнозират спад на влиянието на САЩ
Икономическото и политическото влияние на Съединените щати ще намалее през следващите две десетилетия, а светът ще стане по-опасен. Това разкрива доклад на Съвета за национално разузнаване на щатите, съобщи Ройтерс.

Анализът е озаглавен "Глобалните тенденции: 2025". В него се прогнозира, че сегашната финансова криза на Уолстрийт е началото на глобално икономическо "пребалансиране". По отношение на Щатите докладът е по-песимистичен отколкото предишните анализи, които се правят на всеки пет години. 

Според американското разузнаване, въпреки че Съединените щати ще останат най-силната държава, Вашингтон ще губи доминиращите си позиции, включително и военните. В доклада се твърди, че глобалното затопляне ще бъде почувствано и се предвижда, че в следващите двайсет години ще се увеличи рискът от международен конфликт заради недостига на ресурси - вода, храна и енергия. 

Авторите на анализа смятат, че международната система, създадена след края на Втората световна война, на практика изцяло ще се промени към 2025 година вследствие на появата на нови държави на политическата сцена, както и в резултат на глобализацията на икономиката, на преместването на богатствата от запад на изток и на увеличаващото се влияние на недържавните структури. Заключението е, че се увеличава вероятността от войни между държавите, като основни фактори за това са увеличаването на населението на планетата и климатичните промени.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.6881