Добре дошли в сайта на канал #x0tel

 
Добре дошли в сайта на канал #x0tel

 
Рейтинг: 3.00
(284)
Глог
Клипове
Връзки
Готини ли сте?
Емотикони
Не сте сами
Девизи
Хороскоп на зодийте
Вицове
Mariah Carey - We Belong Together
Виж рождената си дата
Имен Ден
За контакти
8 изключителни спомена
"Обичам те"
101 Лъжи
Acc List for #Xotel
Gallery New
Gallery Old
Fashion Girl's
Йероглифи
Таттос
Картинки
Новини
Календар
Спасете-Дарина
Анкета
Лични файлове
Музика
Картички
VIP User's


Без Теб Какво означава Буквата ти 86 мъжки лъжи

Новини / Новини 23.11.2008

23 Ноември 08, 13:23 / Автор: Kristta
Бурята събори дървета и нанесе поражения
Силният вятър от снощи е повалил дървета и е прекършил клони на много места в София, съобщи Министерството на извънредните ситуации. От сутринта сняг вали в София и в Перник. 

Улиците в София са проходими, няма заледени участъци, съобщиха от Столична община. Екипите, ангажирани с почистването, продължават работата в кварталните улици. Столичният инспекторат ще изиска в понеделник от рекламните агенции техническата документация за всички монтирани билбордовете на територията на София. Инспекторите ще проверяват както дали съоръженията са законно поставени, така също и дали са технически добре укрепени. Мярката се налага във връзка с падналите днес шест билборда.

Вследствие на снега и вятъра четири от съоръженията са се наклонили, а други две са паднали. Билбордовете се намират на ул. "Сребърна" и бул. "Черни връх", бул. "Александър Малинов" и "Симеоновско шосе". Проблемните съоръжения вече са отстранени, а от агенциите е изискана техническата документация.

В Столична община днес са постъпили сигнали за над сто паднали части от корони на дървета. Екипи на фирмите, ангажирани с подържане на зелената система, отстраняват падналите клони. Паднали дървета върху контактната мрежа са причинили аварии при кино "Одеон" и на булевард "Цариградско шосе"

Екипи на Столична кампания за градски транспорт отстраняват падналите дървета, които затрудняват движението на трамваите и тролеите. Паднало дърво на бул. "Цариградско шосе"” в близост до Полиграфическия комбинат е възпрепятствало движението на тролеите за около час. Същата авария е имало и на бул. "Васил Левски" и ул. "Ген. Паренсов". Авариите вече е отстранени с помощта на екипи от пожарната. Остава обаче проблемът с паднали клони на спирка "Вишнева", които спират движението на трамваи с номера 10 и 18. Работи се по отстраняването на проблема. Закъсненията на колите от градския транспорт се натрупват и са между 30 и 60 минути.

Сняг вали в западната и в значителна част от източната половина на страната, духа силен пулсиращ вятър. Пътищата са мокри и хлъзгави, на много места се образуват колони. 

Мобилни екипи на Спешна помощ дежурят в райони с паднал сняг 

Екипите са и там, където е затруднено движението по разпореждане на министър Евгений Желев, съобщиха от Министерство на здравеопазването. В района на София са разположени три мобилни екипи- в посока Пловдив, в посока Ботевград и "Владая". 

В района на Благоевград е разположен един мобилен екип по посока Кулата. В района на Перник е разположен един екип в посока на Драгичево. В района на Ботевград също има един екип, който е разположен на магистрала "Хемус". 

Всички директори на регионалните центрове за Спешна медицинска помощ са предупредени в случай на влошаване на пътната обстановка да предприемат действия за осигуряване на дежурства на мобилни екипи в точките с повишена концентрация на пътно- транспортни произшествия по републиканската пътна мрежа.


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

3.5556